1. Företagslån
  2. Marginalen Bank

Företagslån hos Marginalen Bank

Marginalen företagslån vänder sig i första hand till stabila aktiebolag med investeringsbehov, men även andra bolagsformer kan söka lånet. Ansök om belopp upp till 5.000.000 kr.

Det kan hända att vi får betalt när du tecknar ett företagslån hos en kreditgivare vi jämför. Det påverkar inte dina villkor.

Översikt

BetygStjärna 3.3 hos Trustpilot (4 omdömen)
Minsta lånebelopp200 000 kr
Högsta lånebelopp5 000 000 kr
Nominell ränta, min6 %
Nominell ränta, max8 %
Löptid24 till 60 månader
KreditupplysningGenom UC
Organisationsnummer516406-0807
FactoringErbjuder factoring

Kontaktuppgifter

Marginalen Bank Bankaktiebolag
Box 261 34
Stockholm
100 41 Sverige
Telefon: 0771-717 710
E-post:

Lägsta krav

  • Land: Svenskt registrerat bolag
  • Bolagsform: Enskild firma, Handelsbolag, Kommanditbolag och Aktiebolag
  • Säkerhet: Krävs
  • Personlig borgen: Krävs eventuellt
  • Betalningsanmärkningar: Nekas
  • Skuldsaldo hos Kronofogden: Nekas

Om Marginalen Bank

I första hand är Marginalen Bank kända för sina löne- och sparkonton med räntor mellan 0,6-2,25% samt det omtalade omstartslånet som ger människor en andra ekonomisk chans i livet.

Inte fullt så känt är att Marginalen även är en företagsbank med tjänster inom spar, finansiering, inkasso samt redovisning och fakturering.

Marginalen Bank finansieringsmöjligheter för företag omfattar factoring, leasing, franchise samt rena företagslån på upp till 5 000 000 kr.

Stora Företagslån

Marginalen företagslån vänder sig i första hand till stabila aktiebolag med investeringsbehov, men även andra bolagsformer kan söka lånet. Ansök om belopp upp till 5.000.000 kr där du som företagare tar fullt borgensansvar för hela krediten.

Lilla Företagslånet / Uppstartslånet

I början av 2019 kördes det igång ett samarbete mellan Marginalen Bank och investeringsfonden (EIF) till ett värde av 250 miljoner som skall lånas ut till små-/medelstora företag som söker ett begränsat investeringskapital.

Det lilla företagslånet eller också kallat uppstartslånet innebär att nybildade och mindre bolag kan låna upp till 250.000 kr med årsränta från 4,15%.

Ytterligare behöver borgensmän endast ansvara för 20% av borgen samtidigt som EIF går in och garanterar resterande 80% av borgen.

Marginalen Bank erbjuder skräddarsydda tjänster när ditt företag behöver finansiering.

Dem hjälper ditt företag växa och skapar finansiella lösningar för ökad likviditet, så att du kan fortsätta fokusera helhjärtat på ditt företags kärnverksamhet.

Marginalen Banks logga
Marginalen Banks logga

Kredit och ansökan

Företagsfinansiering är en möjlighet för företag att erhålla externt kapital för att använda till investeringar eller rörelsekapital.

Marginalen Bank har tjänster som gör att du slipper vänta på betalning för gjorda arbeten och skräddarsyr lösningar och skapar rörelsefrihet för dig som vill fortsätta utveckla ditt företag.

Dem kan erbjuda ditt företag olika typer av företagsfinansiering för investeringar eller rörelsekapital.

Skulle du vilja förverkliga en affärsmöjlighet eller har du en vision om att se ditt företag växa? Ibland behöver lokaler renoveras eller likviditeten förbättras. Marginalen Bank kan hjälpa dig som företagare att komma närmare dina mål, med deras lån för företagare.

Marginalen Bank har delat upp deras möjligheter till företagslån enligt följande.

Företagslånet

Företagslånet eller också kallat stora företagslånet är ett sedvanligt lån på från 100 000 kr upp till 5 000 000 kr. Den har en återbetalningstid på 24 upp till 60 månader med en individuell ränta.

Ska du expandera men behöver hjälp med finansieringen? Kanske vill du investera i maskiner, inventarier eller en ombyggnad av fastigheten.

Oavsett vilket behov du har så hjälper Marginalen Bank dig när du behöver låna pengar.

Företagslånet är en förmånlig och flexibel lösning oavsett investeringsbehov, och ger möjlighet att sprida ut kostnaden för investeringen.

Villkoren på lånet anpassas efter ditt företags förutsättningar och investeringens livslängd.

Lilla företagslånet & uppstartslånet

Med Lilla Företagslånet eller uppstartslånet kan du låna upp till 250.000 kr med ränta från 4.15 %. Lånet har en garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) som gör villkoren förmånligare för dig. Din borgen är endast 20 %.

Ett lån på 100.000kr med rak amortering med en exempelränta på 6.90 % och en återbetalningstid på 4 år. Det kostar dig 2673 kr första månaden och sjunkande därefter.

Ett lån på 150.000kr med rak amortering med en exempelränta på 6.90 % och en återbetalningstid på 4 år. Det kostar dig 4003 kr första månaden och sjunkande därefter.

Ett lån på 250.000kr med rak amortering med en exempelränta på 6.90 % och en återbetalningstid på 4 år. Det kostar dig 6661 kr första månaden och sjunkande därefter.

Uppstartslånet medför normalt en högre ränta, från 6,15 % årlig nominell kreditränta.

Grundkrav

För det lilla företagslånet finns det några grundkrav som du måste uppfylla.

- Du kan låna flera belopp vid olika tillfällen, men företagets lån i banken får inte överstiga 250.000 kr för att garantin ska gälla.

- Du får ha max 9 heltidsanställda i ditt företag.

- Du får ha max 20.000.000 kr i omsättning och balansomslutning.

- Ditt företag har minst ett fastställt och registrerat bokslut.

- BankID krävs för digital ansökan.

- Sedvanlig kreditprövning görs.

- Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Fördelaktiga villkor med EU-stöd

När du behöver investera i ditt företag finns vi där. Nu kan Marginalen Bank även erbjuda dig ett lån med EU-stöd, där villkoren blir mer fördelaktiga, då EU går in som en del av säkerheten i ditt lån. Det är detta som kallas för EIF-mikrogaranti.

Marginalen Bank jobbar för att det ska vara snabbt och enkelt för dig att söka lån hos dem, och du får ett snabbt och smidigt svar på din ansökan.

Skulle ditt engagemang i banken överstiga de 250.000 kr som är kravet för EIF-mikrogaranti kan du inte ta del av garantin. Ditt lån kommer då att få samma villkor som ett vanligt Företagslån hos dem.

Kreatörslånet

Den kreativa allemansrätten

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att konstnärer, kreatörer och kulturella estradörer ska fortsätta slå världen med häpnad presenterar Marginalen Bank Sveriges första lån speciellt framtaget för de kulturella och kreativa näringarna.

Marginalen Bank kallar detta företagslån Kreatörslånet.

Vem kan ansöka om Kreatörslånet?

Du som har en kommersiell verksamhet, upp till 250 anställda, inom KKN (Kulturella- och kreativa näringar) kan ansöka om Kreatörslånet.

Kreatörslånet har en garanti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) som gör villkoren förmånligare för dig som är verksam inom KKN.

KKN inkluderar följande branscher: Arkitektur, Arkiv, Bibliotek och museer, Konst (inklusive Gallerier), Hantverk, Audiovisuella industrier (inklusive film, TV, datorspel och multimedia), Materiella och immateriella kulturarv, Design (inklusive konsument- och industridesign), Festivaler, Musik, Litteratur, Scenkonst, Publicering, Radio, Foto och övrig Konst.

Grundkrav

- Ditt företag har en kommersiell verksamhet inom KKN (Kulturella- och kreativa näringar)

- Ditt företag har minst ett fastställt och registrerat bokslut

- Ditt företag har max 250 anställda

- Ditt företag drivs som ett aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag

- Ditt företag och du som borgensman har inga betalningsanmärkningar

- Ansökan görs av firmatecknare med svenskt personnummer via BankID

Utöver grundkraven måste minst ett av nedanstående krav uppfyllas för att du ska kunna ansöka:

- Kommersiell verksamhet, inom KKN, idag eller inom de senaste 24 månaderna

- Erhållit finansiering från europeisk eller svensk organisation (inkl Kreativa Europa) de senaste 24 månaderna för KKN-projekt

- Tilldelats ett pris inom KKN

- Tilldelats upphovsrätt, varumärkesrätt, distributionsrättigheter eller liknande rättigheter inom KKN

- Kommersiellt projekt inom KKN

Marginalen Bank erbjuder med Kreatörslånet företagslån upp till 500 000 kr med endast 30 % personlig borgen samt lån till företag över 500 000 kr och upp till 1 000 000 kr, begränsad personlig borgen samt företagsinteckning till nominellt värde.

Vad är Europeiska investeringsfonden, EIF?

EIF är en EU-myndighet som bland annat stöder Europas små och medelstora företag genom att förbättra möjligheten för dem att ta företagslån.

EIF omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen (EIF-mikrogarantilån) inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Det är en del av EU:s arbete med att ge extra stöd till entreprenörskap, tillväxt, innovation, forskning och utveckling som i sin tur ger högre sysselsättning i medlemsländerna.