1. Företagslån
 2. Froda

Frodas smarta företagslån

Froda erbjuder en smartare finansiering för företagare. Genom helt digitala processer är det enkelt att ansöka och hantera ett företagslån hos Froda.

Översikt

BetygStjärna 4.7 hos Trustpilot (200 omdömen)
Minsta lånebelopp10 000 kr
Högsta lånebelopp2 000 000 kr
Löptid1 till 24 månader
KreditupplysningGenom Bisnode
Organisationsnummer556999-3388
FactoringErbjuds inte

Kontaktuppgifter

Monetise Capital AB
Skeppsbron 20
Stockolm
111 30 Sverige
Telefon: 08-501 31 100
E-post: kundservice@froda.se

Lägsta krav

 • Land: Svenskt registrerat bolag
 • Bolagsform: Enskild firma, Handelsbolag, Kommanditbolag och Aktiebolag
 • Försäljning i minst: 12 månader
 • Säkerhet: Krävs inte
 • Personlig borgen: Krävs eventuellt
 • Betalningsanmärkningar: Nekas
 • Skuldsaldo hos Kronofogden: Nekas

Om du inte varit igång i sex månader kan du ha möjlighet till ett nystartslån på max 50 000 kr.

Personlig borgen kan eventuellt krävas till nystartade och mindre bolag. Men samtliga bolagsformer är välkomna.

Senaste med Froda

Din checklista för att starta eget företag

2020-02-01 av Patrik Andreasson

Ta del av och checka av alla viktiga steg för att starta eget företag. Att starta eget och lyckas krävs att du är förberedd.

Starta företag

2020-01-27 av Patrik Andreasson

Starta eget företag innebär att du kan ta ansvar för din personliga utveckling och ekonomiska framtid. Starta företag innebär att du blir din egna arbetsgivare.

Företagsfinansiering - Banklån

2020-01-26 av Patrik Andreasson

Att hitta rätta företagsfinansiering kan vara svårt. Alla företag är olika och ett företagslån som passar ett bolag kanske inte passar ett annat.

Om Froda

Froda fokuserar på att tillhandahålla en enkel och smidig ansökningsprocess såväl som hantering av företagslån.

Tack vare att ett företagslån hos Froda har fast månadsavgift kan inga oförutsedda kostnader uppstå. De har inga dolda avgifter.

De har en stor flexibilitet för att passa alla olika företags behov till finansiering genom att ha ett lågt lägsta kreditbelopp och ett högt högsta.

Hos Froda kan företag nämligen låna från 10 000 kronor upp till 2 000 000 kronor med en valbar återbetalningstid på 1 till 24 månader.

Vid en första ansökan behöver du tillhandahålla önskat lånebelopp, återbetalningstid, e-postadress och ett telefonnummer.

Frodas vision är att skapa världens smartaste finansiella tjänst för företagare.

Detta vill dem göra genom digitala processer som sparar tid, energi och pengar för dig som företagare när du vill investera.

Deras digitala ansökan medför att en offert enbart är ett par minuter bort. Jämfört med traditionella banklån har Froda en enkel ansökningsprocess.

Ingen krånglig administration.

Froda har en intelligent kreditprövning som baseras på företagets försäljning och därför kan dem alltid ge en situationsanpassat offert.

Frodas företagslån är alltid till en fast kostnad. Inga tillkommande avgifter.

En prisoffert visar exakt vad du kommer att behöva betala varje månad och också den totala kreditkostnaden inklusive amortering.

Frodas logga
Frodas logga

Kredit och ansökan

Tittar vi på vad Froda erbjuder och hur deras ansökningsprocess fungerar ser vi att de har arbetat mycket för att skapa en enkel process.

En ansökan hos Froda är inte bindande och kostar ingenting. Efter en ansökan får man en offert som svar normalt inom några minuter.

Detta tack vare deras automatiska system som bedömer ert företags betalningsförmåga.

Ansökan, offert och signering av avtal sker allt online. Efter att ett företagslån är tecknat genom att du har signerat avtalet online kommer pengarna in på kontot inom 24 timmar.

Givetvis kan fördröjningar ske på grund av helgdagar, röda vardagar och sedvanlig fördröjning i överföringar mellan banker.

Överlag är Frodas process och hantering smidig.

Den kreditprövning som Froda gör sker via Bisnode. De erbjuder därför ett företagslån utan UC. Kreditprövningen sker enbart på företaget och inte dig som privatperson.

Att ansöka om ett lån hos Froda medför därför inte att din privata kreditvärdighet påverkas.

Även om de normalt inte gör kreditprövning på företagets företrädare kan det ske. Om de begär att få göra en kreditupplysning på en företrädare som privatperson sker också denna genom Bisnode.

Ingen kreditupplysning hos Bisnode påverkar en framtida kreditvärdighet.

Att ansöka om ett företagslån hos Froda och få en offert får därför inga negativa konsekvenser för företagets eller företagets företrädares framtida kreditvärdighet.

Unikt försäljningsargument

Det som gör Froda relativt unik på marknaden för företagslån är att de har ett helt digitalt lån. Deras företagslån är skapat och anpassat för att fungera för småföretagarens vardag.

Med detta menas att de har tagit bort allt krångel med papper och eventuellt tidskrävande möten som kan föregå vid sedvanliga ansökningsprocesser för normala banklån.

Genom deras automatiserade system för bedömning av företags kreditvärdighet gör dem en smart men samtidigt rättvis bedömning av varje företags betalningsförmåga.

Kreditprövningen baseras på ett företags dagsfärska försäljningssiffror. Det medför att ert företag kan bli beviljad ett företagslån även om det inte existerat en längre tid eller först nyligen har fått igång försäljning och en ökad likviditet.

Tjänste- och produkterbjudande

Froda erbjuder ett flexibelt lån till företag aktiva i Sverige. Som företagare kan man låna från 10 000 kronor upp till 2 000 000 kronor hos dem.

Vare sig företaget är nystartat, mindre eller av någon speciell bolagsform kan det bli beviljat ett lån hos Froda. Nystartade företag har möjlighet att få ett nystartslån på upp till 50 000 kronor.

🔒 Få prisförslag

FrodaFroda

 • Stjärna 4,7 hos Trustpilot (200 omdömen)
 • Lånebelopp: 10 000 - 2 000 000 kr
 • Löptid: 1 till 24 månader
 • Kreditupplysning: Bisnode (företagslån utan uc)
 • Säkerhet: Krävs inte (företagslån utan säkerhet)
 • Personlig borgen: Krävs eventuellt
 • Nystartade företag: Accepteras, kan låna upp till 50 000 kr

Ansök med BankID. Froda erbjuder en smartare finansiering för företagare. Genom helt digitala processer är det enkelt att ansöka och hantera ett företagslån hos Froda.

Ett företagslån hos Froda har en fast månadskostnad som ska återbetalas under den valda och signerade återbetalningstiden.

De tillämpar inte en nominell kreditränta som kan ändras under lånets löptid, utan den prisspecifikation och offert som signerades gäller under hela lånets återbetalningstid.

Månadskostnaden bestäms delvis utifrån informationen som kreditupplysningen hos Bisnode visar och delvis på annan information som ni själva tillhandahåller.

Ett företagslån hos Froda har inte några dolda avgifter och den totala kreditkostnaden såväl som den månatliga månadskostnaden kan efter signering inte förändras.