1. Företagslån
 2. Fedelta

Fedeltas flexibla företagslån

Fedelta erbjuder ett flexibelt företagslån till dig som driver eget företag, handelsbolag eller aktiebolag. Du ansöker om företagslånet online och väljer lånebelopp och löptid.

Översikt

BetygFinns ej på Trustpilot
Minsta lånebelopp25 000 kr
Högsta lånebelopp500 000 kr
Löptid6 till 36 månader
KreditupplysningGenom Creditsafe
Organisationsnummer556945-5701
FactoringErbjuds inte

Kontaktuppgifter

Fedelta Finance AB
Sandwalls Plats 13
Borås
503 35 Sverige
Telefon: 033 720 11 30
E-post: kundservice@fedelta.se

Lägsta krav

 • Land: Svenskt registrerat bolag
 • Bolagsform: Enskild firma, Handelsbolag, Kommanditbolag och Aktiebolag
 • Säkerhet: Krävs inte
 • Personlig borgen: Krävs eventuellt
 • Betalningsanmärkningar: Nekas
 • Skuldsaldo hos Kronofogden: Nekas

Fedelta är öppna till nystartade företag såväl som mindre företag.

Senaste med Fedelta

Din checklista för att starta eget företag

2020-02-01 av Patrik Andreasson

Ta del av och checka av alla viktiga steg för att starta eget företag. Att starta eget och lyckas krävs att du är förberedd.

Om Fedelta

Fedelta erbjuder ett företagslån som passar de flesta företag och behov. Det kostar ingenting att ansöka om ett lån hos Fedelta och de återkommer med en offert samma dag. Ett beviljat lån betalas ut till ditt bankkonto inom 24 timmar.

Det totala lånebeloppet man kan ansöka om hos Fedelta är från 25 000 kr upp till 500 000 kr. Återbetalningstiden kan variera. Det man kan välja mellan är någonstans mellan 6 till 36 månader. Man behöver därför inte binda upp sig och kan använda Fedeltas företagslån för att lösa tillfälliga likviditetsproblem.

De uppgifter man behöver tillhandahålla för att får en offert eller ett låneförslag är ditt för- och efternamn, ert organisationsnummer, ett telefonnummer och en e-postadress.

Fedelta erbjuder flexibla företagslån anpassade för alla behov. Att ansöka är kostnadsfritt. En ansökan är inte bindande.

Fedelta företagslån återkommer med offert eller prisförslag samma dag. Ett beviljat och tecknat lån till företag betalas ut inom 24 timmar.

Fedeltas logga
Fedeltas logga

Kredit och ansökan

Tittar vi på vad Fedelta erbjuder och hur ansökningsprocessen fungerar kan vi tydligt se att det är en enkel och smidig process. Ansöker man om ett företagslån hos Fedelta får man ett svar med en offert samma dag.

Att ansöka kostar ingenting och en ansökan är inte bindande. Allt för att du ska känna dig trygg och våga få ett låneerbjudande från dem. Det är således inte några problem med att inte ingå ett kreditavtal även efter att du har skickat in en ansökan om ett företagslån hos Fedelta.

Låneansökan sker online. Det du behöver fylla i är utöver ovan nämnda uppgifter bland annat också vad syftet till krediten är. Det vill säga vad lånet är tänkt att användas till.

Den kreditupplysning som görs sker genom Creditsafe. Tillsammans med informationen från kreditupplysningen och den information du har tillhandahållit dem kan ett beslut och en offert tas fram.

Normalt räcker det med de här uppgifterna. Men är ett företag nystartat eller i ringa storlek kan kompletteringar behövas.

Fedeltas ansökningsprocess kännetecknas dock som smidig och de försöker alltid lösa eventuella problem och behov för kompletteringar på ett så enkelt sätt som möjligt.

De offerter som Fedelta besvarar en ansökan med sker helt automatiserade. Detta innebär att de kan ge företag svar snabbt.

Det säkerställer också att ditt företag hanteras enligt samma premisser som andra företag. Med deras system behöver inte någon fysisk person granska en ansökan.

Fedeltas företagslån är flexibelt och du kan när som helst återbetala hela eller delar av lånet och betalar då givetvis ingenting extra.

Unikt försäljningsargument

Alla kreditgivare har både för- och nackdelar. De fördelar som Fedelta marknadsför deras krediter med att flexibilitet, trygghet och snabba utbetalningar.

Flexibilitet

En viktig del i att välja rätt kreditgivare för ditt företag och er situation handlar om att hitta ett lån och långivare som förstår situationen. Ett företagslån hos Fedelta kan du därför återbetala när som helst utan några extra kostnader.

Tänker man sig att ett lån används som ett led i ett lösa en kortsiktig problematik i ett företags likviditet ger Fedelta flexibiliteten att återbetala hela lånet i förtid. Genom att återbetala företagslånet i förtid betalar man ingenting för den tid som annars hade återstått. Det vill säga, kostnaderna upphör att fortsätta.

Trygghet

All information som Fedelta sparar är krypterad och skyddad så att du och ditt företag kan känna er trygga i den ständigt föränderliga IT-världen.

Utöver detta är Fedelta registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Snabba utbetalningar

Alla ansökningar behandlas per omgående hos Fedelta. Tecknar man ett företagslån hos Fedelta och lånet beviljas betalas pengarna normalt ut samma vardag.

Tjänste- och produkterbjudande

Fedeltas erbjudande till företag på den svenska marknaden innefattar företagslån från 25 000 kronor upp till 500 000 kronor. Ditt företag har därför stort utrymme att låna tillräckligt mycket pengar för ert behov.

Alla bolagsformer, storlekar och typer av företag kan ansöka om lån hos Fedelta. Det finns inte några krav på att företaget måste vara en enskild firma, ett handelsbolag, ett aktiebolag eller någon annan bolagsform. Samtliga är välkomna.

🔒 Få prisförslag

FedeltaFedelta

 • Lånebelopp: 25 000 - 500 000 kr
 • Löptid: 6 till 36 månader
 • Kreditupplysning: Creditsafe (företagslån utan uc)
 • Säkerhet: Krävs inte (företagslån utan säkerhet)
 • Personlig borgen: Krävs eventuellt
 • Nystartade företag: Accepteras

Ansök med BankID. Fedelta erbjuder ett flexibelt företagslån till dig som driver eget företag, handelsbolag eller aktiebolag. Du ansöker om företagslånet online och väljer lånebelopp och löptid.

Ytterligare är Fedelta som kreditgivare inkluderande eftersom att de accepterar företag från alla typer av marknader.

Ett företagslån hos Fedelta medför inte någon kreditränta. Istället är det en fast månadskostnad som ska återbetalas. Månadskostnaden fastställs utifrån både den kreditprövning som görs men också annan information som ni tillhandahåller när ni ansöker om ett lån.

En positiv del med denna kreditgivare är att det inte tillkommer några andra dolda avgifter. Fedelta tar inte ut några andra avgifter än den fasta månadskostnaden. Det vill säga, inga fakturaavgifter eller uppläggningsavgifter.

Det finns därför ingen ekonomisk risk med att framtida räntor eventuellt kommer att höjas och att räntekostnaderna därmed ökar. Hos Fedelta är det en fast månadskostnad som gäller över hela lånets löptid.

Kundservice

Fedeltas medarbetaregår att nå via telefon, e-post och deras live-chatt. Deras telefonnummer är 033-720 11 30 och deras kundsupport har öppet 9-16 alla helgfria vardagar.

Utbetalningar

En låneansökan som har skrivits under och blivit godkänd av Fedelta utbetalas inom 24 timmar. Däremot kan pengarna dröja på grund av helger, röda dagar och sedvanliga fördröjningar vid överföring mellan banker.

Krav

För att ett företag ska kunna bli beviljad ett lån hos Fedelta måste företaget anses ha en aktuell och framtida betalningsförmåga som räcker för att återbetala den total kreditkostnaden.

Företag får heller inte ha flera betalningsanmärkningar eftersom att detta påvisar en eventuell svårighet att återbetala skulden framöver.

Det är även viktigt att varken företaget eller de som företräder bolaget inte har några höga skulder. Företagets såväl som företrädares ekonomiska situation är därför av stor vikt.