1. Företagslån
 2. Corpia

Corpia - Företagslån till rimliga villkor

Corpia erbjuder företagslån med full transparens och schyssta villkor. Företagslån till Aktiebolag (AB) som alltid kräver någon form av säkerhet. Smidig ansökan online med Mobilt BankID.

Översikt

BetygFinns ej på Trustpilot
Minsta lånebelopp100 000 kr
Högsta lånebelopp3 000 000 kr
Nominell ränta, min6 %
Nominell ränta, max10 %
Löptid1 till 36 månader
KreditupplysningGenom Creditsafe
Organisationsnummer556885-1140
FactoringErbjuds inte

Kontaktuppgifter

Corpia Group AB
Kungsgatan 10
Stockholm
111 43 Sverige
Telefon: 010-750 05 90
E-post: kundtjanst@corpia.se

Lägsta krav

 • Land: Svenskt registrerat bolag
 • Bolagsform: Aktiebolag
 • Säkerhet: Krävs
 • Personlig borgen: Krävs inte
 • Betalningsanmärkningar: Nekas
 • Skuldsaldo hos Kronofogden: Nekas

Endast Aktiebolag kan bli beviljade företagslån hos Corpia. Ett AB måste ha minst 1 årsbokslut registrerat och ha minst 2 miljoner i omsättning.

Ej krav på full personlig borgen. Men någon form av säkerhet krävs alltid.

Om Corpia

Corpia erbjuder ett företagslån riktad mot enbart Aktiebolag (AB). Det kostar ingenting att ansöka om ett lån hos Corpia och de återkommer med ett erbjudande inom kort (normalt samma dag). Ett beviljat och tecknat företagslån betalas ut till angivet bankkonto samma dag.

Det totala lånebeloppet man kan ansöka om hos Corpia är från 100 000 kr upp till 3 000 000 kr. Återbetalningstiden kan variera. Det man kan välja mellan är någonstans mellan 1 månad upp till 36 månaders löptid.

De uppgifter man behöver tillhandahålla för att få en offert eller ett låneförslag är bland annat önskat lånebelopp, önskad löptid och ditt personnummer. Vid en ansökan legitimerar du dig med mobilt BankID.

Corpia grundades 2012 och har sedan dess erbjuder små- såväl som medelstora till stora företag lån.

Corpia Group är registrerat hos Finansinspektionen som ett finansiellt institut. De erbjuder strategisk rådgivning och egen utlåning. Corpia hjälper varje dag företag att hitta finansiering till rimliga villkor.

Corpias logga
Corpias logga

Kredit och ansökan

Tittar vi på vad Corpia erbjuder och hur deras ansökningsprocess ser ut kan vi även här se en enkel och smidig process. Ansöker du om ett företagslån hos Corpia får du normalt ett svar med ett prisförslag samma dag.

En ansökan kostar ingenting och är heller inte bindande. Därför kan du utan att förbinda dig till något ansöka om ett företagslån hos Corpia och jämföra detta med förslag hos andra kreditgivare.

Låneansökan sker helt digitalt. Ansökan sker på deras webbplats och baseras på att du kan identifiera och signera ett eventuellt kreditavtal med ditt mobila BankID.

Den kreditupplysning som görs sker genom UC AB. Tillsammans med informationen från den kreditupplysning som genomförs och den information som du själv tillhandahåller Corpia tar dem ett beslut och återkommer med en prisoffert.

Normalt räcker det med de här uppgifter. Men ibland kan det krävas kompletteringar.

Corpias ansökningsprocess kännetecknas som smidig och tack vare att de har kunniga rådgivare man kan kontakta kan man komma fram till en bra kreditlösning.

Unikt försäljningsargument

Corpia har nischat sig på marknaden för företagslån genom att enbart fokusera på Aktiebolag (AB).

De erbjuder företagslån till små och medelstora svenska företag som vill växa och nå sin fulla potential.

Små och medelstora företag har enligt sed svårare att erhålla finansiering hos större finansiella institut (vanliga banker).

Genom att de fokuserar på Aktiebolag kan Corpia erbjuda rådgivning och rimliga villkor till små och medelstora AB.

Corpias smidiga ansökningsprocess som sker helt digitalt medför att de har enkla kontaktvägar. Att få finansiering genom Corpia bör rimligtvis ske snabbare än att försöka erhålla en kredit hos traditionella storbanker.

Tjänste- och produkterbjudande

Corpia erbjuder ett flexibelt lån till svenska företag. Aktiebolag kan låna från 100 000 kronor upp till 3 000 000 kronor hos dem.

🔒 Få prisförslag

CorpiaCorpia

 • Lånebelopp: 100 000 - 3 000 000 kr
 • Löptid: 1 till 36 månader
 • Kreditupplysning: Creditsafe (företagslån utan uc)
 • Säkerhet: Krävs
 • Personlig borgen: Krävs inte
 • Nystartade företag: Nekas

Ansök med BankID. Corpia erbjuder företagslån med full transparens och schyssta villkor. Företagslån till Aktiebolag (AB) som alltid kräver någon form av säkerhet. Smidig ansökan online med Mobilt BankID.

Nystartade företag har däremot inte möjlighet att erhålla ett företagslån hos Corpia. Enbart företag som har åtminstone ett tidigare årsbokslut registrerat kan få kredit hos dem.

Ytterligare måste bolaget ha åtminstone 2 miljoner kronor i omsättning.

Corpias företagslån har en indikativ nominell kreditränta om 8 - 12 %. Detta inkluderar en uppläggningsavgift om 2 %.

Amortering och betalning av krediten sker varje månad genom månatliga faktureringar.

Kundservice

Corpias medarbetare går att nå primärt via telefon men också via e-post. Deras telefonnummer är 010-750 05 90. De går också att nå på kundtjanst@corpia.se.

Utbetalningar

En låneansökan som har signerats och blivit godkänd av Corpia utbetalas så snart som möjligt. Däremot kan pengarna dröja på grund av helger, röda dagar och sedvanliga fördröjningar vid överföring mellan banker.

Krav

För att ditt företag ska kunna bli beviljad ett företagslån hos Corpia måste det anses ha en aktuell och framtida betalningsförmåga.

Corpia använder sig av Creditsafe vid kreditprövning. Deras modell baseras bland annat på styrelsemedlemmar, bokslutsinformation och betalningsanmärkningar.

Aktiebolag måste ha minst ett tidigare årsbokslut registrerat och detta årsbokslut måste påvisa en omsättning om minst 2 000 000 kronor.

För att få låna hos Corpia måste ditt företag alltid erbjuda någon form av säkerhet. Det kan handla om fastigheter, företagshypotek eller ett borgensåtagande.