1. Företagslån
 2. Approva

Approva företagslån till alla bolagsformer

Approva AB erbjuder företagslån upp till 300 000 kr med enkel ansökan genom BankID, utbetalning samma dag som ett företagslån beviljas och en bra personlig service.

Översikt

BetygFinns ej på Trustpilot
Minsta lånebelopp30 000 kr
Högsta lånebelopp300 000 kr
Löptid2 till 18 månader
KreditupplysningGenom Bisnode
Organisationsnummer559168-7693
FactoringErbjuds inte

Kontaktuppgifter

Approva AB
Sveavägen 47
Stockholm
113 59 Sverige
Telefon: 073 622 69 24
E-post: info@approva.se

Lägsta krav

 • Land: Svenskt registrerat bolag
 • Bolagsform: Enskild firma, Handelsbolag, Kommanditbolag och Aktiebolag
 • Säkerhet: Krävs inte
 • Personlig borgen: Krävs eventuellt
 • Betalningsanmärkningar: Nekas
 • Skuldsaldo hos Kronofogden: Nekas

Approva har en bred och öppen handläggning. De försöker alltid se det unika företagets behov och situation. Nystartade företag kan låna upp till 150 000 kronor hos Approva som ett nystartslån.

Senaste med Approva

Starta företag

2020-01-27 av Patrik Andreasson

Starta eget företag innebär att du kan ta ansvar för din personliga utveckling och ekonomiska framtid. Starta företag innebär att du blir din egna arbetsgivare.

Om Approva

Approva erbjuder ett företagslån till de flesta former av bolag. De har en individuell prissättning som baseras på bland annat kreditupplysning.

Hos Approva kan man ansöka om ett lån till företag på mellan 30 000 kronor och 300 000 kronor. Återbetalningstiden kan variera mellan 2 månader upp till 18 månader. Du väljer själv.

De uppgifter som man behöver tillhandahålla Approva vid en första ansökan är ditt personnummer, företagets organisationsnummer, ett telefonnummer och en e-postadress. Ansökan verifierar man med Mobilt BankID.

Vid ansökan godkänner man att Approva tar en kreditupplysning på både bolaget och en själv som privatperson genom Bisnode. Approva erbjuder därför ett företagslån utan UC.

En del av Approvas mål och vision är att de ska erbjuda ett snabbt och krångelfritt företagslån. De säger själva att "tid är pengar".

En ansökan om företagslån hos Approva behandlas inom kort. Ett beviljat lån betalas ut samma dag.

Approva AB står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva verksamhet med konsumentkrediter.

Approvas logga
Approvas logga

Kredit och ansökan

Kontrollerar vi vad det faktiskt är som Approva erbjuder företagare och hur deras ansökningsprocess fungerar hittar vi en väl fungerande och effektiv kreditgivare.

Att ansöka om ett lån till företag, vare sig det är ett aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller annan bolagsform kostar ingenting.

Efter att man har gjort en första ansökan återkommer Approva med ett prisförslag, också kallad offert.

Det är därför först efter att man har fått ett prisförslag med ett komplett kreditavtal som man har möjlighet att signera lånet.

När du har signerat ett kreditavtal kommer pengarna att utbetalas till ditt företagskonto direkt. Approva erbjuder därför en effektiv och snabb ansökningsprocess.

Jämför vi med andra sedvanliga husbanker tar det troligtvis väsentligt kortare tid att få pengarna för ett företagslån utbetalt från Approva.

Unikt försäljningsargument

En av anledningarna till att småföretagare bör se om Approva kan erbjuda dem ett bra företagslån handlar om att de har en snabb och trygg låneprocess.

Traditionella storbanker kan generaliseras till att vara byråkratiska och att processen kan vara trögflytande. Approva är snabbfotade och ger ett svar med en offert omgående efter att man har gjort en första ansökan.

Normalt har de utbetalning redan samma dag. Observera dock att de inte kan påverka eventuella fördröjningar på grund av sedvanliga bankdagar och fördröjningar på grund av överföringar mellan banker.

Approva är en ny och ses ofta som en innovativ aktör för företagslån. Som ett relativt nystartat företag (registrerat först hos Bolagsverket 2018) måste de erbjuda en mer flexibel kreditgivning.

Deras ambition är att vara lösningsorienterade och att alltid hitta en överenskommelse som passar varje kund. Vare sig företaget har helt andra förutsättningar än tidigare kunder, försöker de alltid sätta sig in i varje potentiell kunds situation och anpassa låneerbjudandet därefter.

Tjänste- och produkterbjudande

Approvas erbjudande till företag på den svenska kreditmarknaden innefattar företagslån mellan 30 000 kronor och upp till 300 000 kronor.

Nystartade företag och även mindre företag har därför stora möjligheter att ansöka och bli beviljad ett företagslån som passar deras likviditetsproblem och framtidsutsikter.

Alla bolagsformer, storlekar och typer av företag kan ansöka om ett lån till deras företag hos Approva.

🔒 Få prisförslag

ApprovaApprova

 • Lånebelopp: 30 000 - 300 000 kr
 • Löptid: 2 till 18 månader
 • Kreditupplysning: Bisnode (företagslån utan uc)
 • Säkerhet: Krävs inte (företagslån utan säkerhet)
 • Personlig borgen: Krävs eventuellt
 • Nystartade företag: Accepteras, kan låna upp till 150 000 kr

Ansök med BankID. Approva AB erbjuder företagslån upp till 300 000 kr med enkel ansökan genom BankID, utbetalning samma dag som ett företagslån beviljas och en bra personlig service.

Ett företagslån hos Approva har inte en nominell kreditränta som man behöver ta hänsyn till. Istället är det en fast månadskostnad som ska återbetalas under den bestämda löptiden.

Månadskostnaden bestäms utifrån både den kreditprövning som görs på bolaget och en företrädare till bolaget och annan information som Approva kan vilja få in kompletteringar om.

Det lån till företag som Approva erbjuder har inte några dolda avgifter och den totala kostnaden ävensom varje månadskostnad kan inte ändras efter att ett kreditavtal är signerat.

Är man nöjd med det prisförslag som Approva återkommer med efter en första ansökan kan man därför känna sig trygg att det inte kommer att tillkomma några extra avgifter (förutsatt att man sköter betalningarna enligt plan).

Hur man ska betala varje månadskostnad framgår av den faktura som Approva skickar ut varje kalendermånad. Fakturan skickas digitalt.

Kundservice

Approvas kundservice är öppen 09:00 till 17:00 varje helgfri vardag. Det går att nå deras kunniga kundservicemedarbetare antingen via e-post, telefon eller genom att fylla i ett formulär på deras webbplats.

E-postadress: info@approva.se

Telefonnummer: 073 622 69 24

Utbetalningar

Utbetalningar för beviljade och signerade företagslån hos Approva sker per omgående. De har ett system som sköter utbetalningar och normalt har man därför pengarna på kontot åtminstone samma dag.

Däremot kan pengarna dröja på grund av helger, röda dagar och sedvanliga fördröjningar vid överföring mellan banker. Men det är bortom Approvas kontroll.

Krav

De krav som Approva ställer på dig som potentiell låntagare är relativt låga. För att kunna ansöka om ett lån till företag behöver ni ha ett svenskregistrerat bolag och du behöver vara folkbokförd i Sverige.

Ytterligare behöver både bolaget och du som privatperson vara ekonomiskt stabila. Detta innebär att kreditprövningen måste påvisa att det är relativt låg risk till betalningssvårigheter. Varken du eller företaget får ha en skuld hos Kronofogdemyndigheten.

Företaget måste inneha en F-skattesdel och du måste ha ett Mobilt BankID som du kan signera kreditavtalet med. Allt sker online.